Ihanainen

Päivän trampoliini.

torstaina, huhtikuuta 15, 2004

Joskus ei tee mieli

Ihanainen on pohdiskellut viime aikoina aaltoilevaa seksuaalista halua. Naisen hormonitasapaino vaikuttaa olennaisesti niin kiukuttelufrekvenssiin kuin sängynpäädyn paukutukseenkin. Uusin ET-lehti kertoo, että L-argiini –nimisen aminohapon on todettu lisäävän naisten seksuaalista halukkuutta. Tavaraa saa nykyään reseptivapaana kaupan luontaistuotehyllystä miehille nimellä Erexo ja naisille Libio. Kuuri alkaa vaikuttamaan vasta 4-6 viikon kuluttua ja kuukausi maksaa huimat 60 euroa. Ihanainen uskoo, että aineen vaikuttavuus kohdistuu lähinnä korvien väliin. Ihminen parantuu tai sairastuu, jos hänellä on syytä olettaa niin. Täysin mielialoista riippuvainen asia, kuten seksuaalinen halukkuus, on parannettavissa vaikka sokeritableteilla. Ihanainen uskoo, että sellaista ihmelääkettä ei olekaan, joka parantaisi huonon parisuhteen viiruksen seksielämästä. Mikäli seksielämä alkaa maistua puulta tai ajatuskin seksistä tympimään, kannattaa syitä alkaa etsimään suhteen tilasta. Toisiaan arvostavat ja kommunikointiin kykenevät pariskunnat nauttivat yleensä myös makuuhuoneen puolella, siinä missä hulluna humalassa huutavat seinänaapurit pihtaavat kilpaa vuoden mestaruudesta.

ET-lehti ehdottaa myös parisuhdeterapiaa lääkkeiden ohelle. Ihanainen ei ole koskaan käsittänyt parisuhdeterapiaa. Kaksi ihmistä ovat täysin kyvyttömiä keskustelemaan asioistaan ja tarvitsevat siihen kolmannen tuntemattoman ihmisen, jotta voivat kuulla ammattilaiselta, että heillä on kommunikointiongelma. Ihanainen uskoo siihen, että kahdenkymmenen vuoden mykkäkoulu ja kaunan kanto kielii tuhoon tuomitusta suhteesta. Ihanainen on kuullut tapauksista, joissa terapia on todella auttanut. Nämä tapaukset koskevat kuitenkin jotain selvitettävissä olevaa ulkopuolista tekijää, kuten lapsen syntymä tai kuolema ja sen aiheuttama paine parisuhteessa. Siinä vaiheessa, kun mies ei ole koskaan ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää vaimoaan, eikä nainen ole viitsinyt nostaa asiasta haloota vaan on suosiolla teeskennellyt orgasmeja ja harrastanut naapurin isännän kanssa hikistä navettaseksiä, pitäisi suosiolla myöntää, että tätä avioliittoa ei enää kannata pelastaa. Parisuhdeterapia pitäisi lopettaa ja aloittaa ala-asteelta lähtien suhdekoulutus, jossa ihmisiä opetetaan puhumaan toisilleen. Seuraavaksi vanhempien pitäisi opettaa lapsilleen, että jos kumppanille ei pysty puhumaan mieltä vaivaavista asioista, kumppani pitää vaihtaa. Ihanaisen mielestä ei ole rakkautta kiduttaa itseään toista useita vuosia ja paikata välillä laastarilla, jotta kidutus voi jatkua vielä seuraavat kymmenen vuotta.

Joskus ihanien naisten ei tee mieli vaikka olisi kuinka hyvä suhde ja sillä sipuli. Se ei kaada maailmaa eikä parisuhdetta, jos se on hyvällä tukevalla pohjalla. Asioista on turha tehdä liian suurta numeroa ja juosta paniikissa Stockmannille vinkkejä kyselemään. Ihana nainen ottaa haluttomanakin rennosti, ulkoilee, syö hyvin ja jonkin ajan kuluttua molempien iloksi alkaa taas kutkuttamaan.

tiistaina, huhtikuuta 13, 2004

Yhteisöllisyyden hinku

Naisille yhteishenki ja ryhmään kuuluminen on usein tärkeämpää kuin miehille. Nainen tarvitsee yhteisön, joka tukee häntä kulloisessakin elämäntilanteessa. Kun nainen on vielä tyttö, hän tarvitsee juorukavereita, meikkikumppania ja jengiä, jossa tuntea itsensä riittävän samalaiseksi muiden kanssa. Opiskellessa nainen tarvitsee ympärilleen opintoja tukevan joukon, sekä mahdollisesti yksityiselämää varten erillisen piirin ihmisiä. Työelämässä naiselle yhteisön laatu ja muoto ovat hyvin merkittäviä; mikäli nainen ei löydä työpaikalla omaa paikkaansa ryhmässä, hänen työtehonsa kärsii merkittävästi. Raskausaikana nainen etsiytyy toisten raskaanaolevien naisten seuraan saadakseen kaipaamansa ymmärtävää ja auttavaa seuraa. Eläkkeellä nainen hakeutuu erilaisiin kerhoihin ja muuhun toimintaan miestä helpommin säilyttääkseen elämässään jonkin yhteisön, johon kuuluu.

Kerhot ja harrasteet ovat vanhastaan olleet yleisin tapa etsiä samanhenkistä seuraa. Nykyään internet tarjoaa hyvin kohdennettua yhteisöllisyyttä. Jos olet saanut lapsen, keskustelupalstoja ja samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä roikkuu netissä pilvin pimein. Jos nainen on menossa naimisiin, hän etsiytyy ensimmäiseksi heimemennäännaimisiin.comiin, jossa kukkavihkovinkkejä voi vaihdella ilman sinkkukavereiden kuoliaaksitylsistyttämistä. Internet on avannut uuden väylän naisten verkostoitumiselle ja spesifien yhteisöjen rakentamiselle.

Miehet eivät usein koe yhtä suurta tarvetta koota jokaista elämäntilannetta varten verkostoa. Miehille riittävät usein kolme elinikäistä ryhmää: vanhat ystävät, joiden kanssa juodaan kaljaa ja saunotaan, työ- ja yhteistyökumppanit ja perhe. Mies ei juokse jokaisen muutoksen kohdatessa googleen hakkaamaan hakusanoja löytääkseen ihmisiä, hän menee googleen löytääkseen vastauksia. Ihanainen otaksuu, että tämä ero syntyy naisten tarpeesta keskustella ja vaihtaa kokemuksia ja miesten yksinkertaisemmasta tarpeesta vain hoitaa käsissä oleva ongelma. Mies ei tarvitse yhteisöä ongelmiensa ratkaisuun, kuten nainen, vaan kovia faktoja ja hyödyllistä tietoa.

Ongelmia tulee, kun nainen yrittää ehdottaa miehelle ratkaisuksi samanhenkisten ihmisten etsimistä. Alkoholisteille AA-kerho on varmasti hyvä vaihtoehto saada samassa tilanteessa olevien ihmisten tukea, myös miehille. Mutta esimerkiksi töitä etsivälle miehelle on turha ehdottaa muiden työttömien kanssa juttelua. Ihana nainen antaa korkeintaan listan sivustoista, joilla on vapaita työpaikkoja. Mies hoitaa yleensä itse itsensä, ihana nainen antaa miehen säilyttää ylpeytensä ja hoitaa asian itse. Mies kyllä pyytää apua jos sitä tarvitsee. Ihana nainen voi sillä aikaa chattailla ihmissuhdepalstoilla juttelemassa siitä, kuinka voisi parhaiten miestään tukea. Eikä missään nimessä kertoa miehelleen siitä, että käy sitä tekemässä. ”Repostelet sitten meidän yksityisasioita kaiken kansan kuullen, nainen perkele!”