Ihanainen

Päivän trampoliini.

lauantaina, toukokuuta 15, 2004

Ystävyydestä miehiin

Kuten Ihanainen on aiemmin todennut, miehet ystävinä ovat korvaamattoman arvokkaita. Asia ehkä kuitenkin kaipaa hieman lisävalaistusta.

Moni nainen lajittelee ystävänsä kolmeen osaan: miehet, naiset ja androgyynit. Viimeisessä kategoriassa ovat kaikki ne miehet, joiden kanssa ei voisi koskaan kuvitellakaan harrastavansa seksiä, mutta jotka ovat kuitenkin mukavaa seuraa. Tähän luokkaan kerran jouduttuaan mies ei sieltä pääse pois, paitsi joissain hyvin harvinaisissa tapauksissa.

Ihana nainen ei kuitenkaan kohtele miestä sellaisena mitä hän ei ole. Hän ei pidä miestä androgyyninä, tyttöystävänään tai mikä pahinta, homokaverina. Tietyt asiat on varattu omalle miehelle, tietyt asiat tyttöystäville. Miestä ei oikeasti kiinnosta ihanankaan naisen kuukautisvaivat, vaikka hän kuuntelisikin kohteliaasti.

Miehet usein ihastuvat naispuolisiin ystäviinsä, tai oikeammin, ottavat ystävikseen naisia, joihin ovat salaa ihastuneet. Sillä miehen toivo ei kuole helpolla. Tämän takia ihanan naisen tulee kohdella miehiä yksilöinä ja miehinä, sotkematta seksuaalisuutta siihen mitenkään. Naisen tulee olla reilu, sillä juuri reiluutta miehet arvostavat ja ymmärtävät.

Ihanainen osaa olla ystävilleen "reilu jätkä", mutta ei kuitenkaan ole, eikä käyttäydy kuin mies. Ihanainen antaa miehelle tilaa olla mies ja toteuttaa miehisiä ideaalejaan: kohteliaisuudet, oven avaaminen ja kassin kantaminen tulee ottaa vastaan luonnollisesti, sen suurempaa numeroa asiasta tekemättä. Liehittelyä ja liiallisuuksia ei tule kuitenkaan sietää, vaan näin tapahtuessa miehelle on muistutettava ystävyyden luonteesta. Jos mies on liian ihastunut, ystävyydestä ei tule mitään.

Mies on mies. Ei sen kummempi. Kohtele miestä ystävänä ja miehenä, niin saat saman verroin takaisin.